Sabır taşı nedir, ne demek? Sabır taşı ne için kullanılır? Sabır taşı ile bebeği memeden kesme yöntemi! Sabır taşı nedir, ne demek? Sabır taşı ne için kullanılır? Sabır taşı ile bebeği memeden kesme yöntemi!
ABD Enerji Bakanlığından koronavirüs raporu. Koronavirüsün Çin'de bir laboratuvarda ortaya çıktığı iddiası yine gündemde. Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ABD Enerji Bakanlığı'nın koronavirüse ilişkin yeni istihbarat raporu hazırladığını yazdı. ABD Başkanı Joe Biden'a sunulan rapor, istihbarat bilgisi ve akademik değerlendirmelere dayanıyor. Salgının Ortadoğu bölgesinin ötesine yayılabileceği öngörülüyor. ABD Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Suudi Arabistan'ın SARS'a benzer bir koronavirüs olan MERS-CoV salgını riski altında olduğu konusunda uyarıda bulundu. 25 Mart'ta ABD Başkanı Joe Biden'a sunulan rapor, istihbarat bilgilerine ve akademik değerlendirmelere dayanıyor. Salgının Ortadoğu bölgesinin ötesine yayılabileceği öngörülüyor. Raporda, virüsün büyük olasılıkla Wuhan'daki bir laboratuvardan yayıldığı görüşü tekrarlandı. Virüsün hayvan kaynaklı olduğu teorisini reddedilerek laboratuvardan yanlışlıkla sızdığı iddia ediliyor. Virüsün, virüsü insanlara taşıyabilen sivrisinekler yoluyla bulaştığı bildirildi. Hastalığın sivrisinek yoluyla yayıldığı, Brezilya ve Paraguay da dahil olmak üzere birçok ülkede bildirilmiştir. Yalnızca Brezilya'da 100'den fazla vaka bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü, etkilenen bölgelerde "sürveyansı güçlendirmek için yerel ağlar kurmak" üzerinde çalıştığını ve günler içinde devam ettiği veya kötüleştiği kanıtlanırsa salgını küresel bir sağlık acil durumu ilan edeceğini söyledi. DSÖ sözcüsü, "Sağlık yetkilileri bulaşmayı durdurmak için çok çalışıyor ancak bu salgınlar bazen oluyor" dedi. [caption id="attachment_6095" align="alignnone" width="1024"]ABD Enerji Bakanlığından koronavirüs raporu ABD Enerji Bakanlığından koronavirüs raporu[/caption]

KORONAVİRÜS NEREDEN YAYILDI?

Benzer görüş, ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun, raporunda da yer aldı. Raporda, Wuhan ) Viroloji Enstitüsü'nün virüsün "muhtemel" kaynağı olduğu belirtildi. Çin Hükümeti rapora yanıt vermedi. Ulusal Güvenlik danışmanı Jake Sullivan ise, ABD istihbarat teşkilatları içinde konuyla ilgili "farklı görüşler" de olduğunu açıkladı; ancak ayrıntı paylaşmadı.

KORONAVİRÜS NE ZAMAN ÇIKTI, BAŞLADI?

Türkiye, COVID-19'dan etkilenen son ülkelerden biriydi. Ancak ilk olarak 1 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinin başkenti Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve SARS-CoV-2 olarak bilinen virüsten birçok ülke çoktan etkilenmişti.

TÜRKİYE'DE İLK KORONAVİRÜS VAKASI NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Çin'de ilk vakaların tespit edilmesi üzerine Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar çeşitli önlemler alarak COVID-19 virüsünün ülkeye girişini geciktirdi. Türkiye'de ilk vaka 11 Mart 2020'de görüldü.

Editör: TE Bilisim