Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli? Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli?

Fatih Karahan kimdir, aslen nereli? Fatih Karahan kariyeri ve hayatı nasıl? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na 28 Temmuz 2023 tarihinde atanan Dr. Fatih Karahan'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinde tamamlayan Fatih Karahan 2012-2022 yılları arasında New York Merkez Bankası bünyesinde görev yaptı.

FATİH KARAHAN KİMDİR, ASLEN NERELİ, KARİYERİ VE HAYATI NASIL?

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi'nden 2006 yılında Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olan Karahan, akademik kariyerine yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladığı Pennsylvania Üniversitesi'nde devam etti. 2012 yılında ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak akademik kariyerine başladı.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak adım atan Karahan, kurum içinde İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak çeşitli görevlerde bulundu. Bu süreçte Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev aldı.

2022 yılında Amazon'a kıdemli ekonomist olarak katılan Karahan, Kasım 2022 tarihinde Başekonomist olarak atanarak Amazon'daki kariyerine devam etti. Ancak, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanarak Türkiye'ye dönüş yaptı.

Editör: Haber Merkezi