Asgari ücret 3. Toplantı ne zaman? Yeni asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücretteki ikinci toplantının ardından taraflar, önümüzdeki günlerde bir araya gelmeye hazırlanıyor. Üçüncü toplantıda artık rakamların konuşulması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari ücretle ilgili son toplantı 18 Aralık'ta gerçekleşti. 2. toplantının ardından şimdi gözler, asgari ücret için 3. toplantının tarihine çevrildi. Ancak henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 3. toplantının tam günü ve saati duyurulmadı. Tarihle ilgili açıklamanın kısa bir süre içinde yapılması bekleniyor.

Son zamla motorin fiyatı rekor seviyeye yükseldi Son zamla motorin fiyatı rekor seviyeye yükseldi

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret, işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Komisyon, yeni asgari ücret çalışmalarını aralık ayında belirlenen tarihlerde yürütmektedir.

Başkanlık eden bakanlık tarafından belirlenen üyelerden oluşan komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanarak oy çokluğuyla karar almaktadır. Oyların eşitliği durumunda, başkanın olduğu tarafın çoğunluğunun sağladığı kabul edilmektedir. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin bu ayın sonlarında netleşmesi beklenmektedir.

Editör: Haber Merkezi