Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin asgari ücretle ilgili 3. toplantı tarihiyle ilgili sorusu üzerine Bakan Işıkhan, henüz bir karar alınmadığını belirtti. Ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ve teknik analizlerin yapıldığını aktardı. Üç temsilcinin katılımıyla gerçekleşecek olan toplantının bu hafta içinde açıklanmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Merkez Bankası ataması belli oldu mu? Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Merkez Bankası ataması belli oldu mu?

Bakan, rakamsal bir değer veremeyeceklerini, çünkü bu durumda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na haksızlık olabileceğini belirtti. Komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü ve kararlarını verdiklerinde üç tarafın bir araya gelip açıklayacaklarını vurguladı.

Ayrıca, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye konusunda da hazırlıkların yapıldığını ve resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte bu sürecin tamamlanacağını söyledi.

Editör: Yağmur Sezgin