Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

2024'te evde bakım aylığı hakkında son dakika haberleri, milyonlarca vatandaşın ilgi odağı oldu. Yeni yılın getireceği asgari ücret artışıyla birlikte birçok konuda değişiklikler bekleniyor. Askerlik ve doğum borçlanmaları, yurt dışı borçlanmaları, İhya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırları, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödenekleri, stajyer ücreti, kıdem tazminatı tavanları gibi konularda değişiklikler söz konusu olacak. İşte 2024'e dair evde bakım maaşı hakkındaki son dakika gelişmeleri...

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK 2024?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hak sahiplerinin hesaplarına yatırdığı evde bakım aylıklarını memur maaş katsayısına göre güncelliyor. Ocak ayındaki verilerle birlikte yeni evde bakım maaşı tutarlarının belirlenmesi bekleniyor. Detaylar netleştiğinde habere dahil edilecek.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR?

Evde bakım aylıkları, memur maaş katsayısına göre her ayın 11-15'i arasında artıyor. Temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıklarına yapılan enflasyon farkı artışı yüzde 17,55 olarak gerçekleşti. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında arttı. Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri bu yüzde 17,55'lik artışla 5.098 lira seviyesine yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Engelli bireylerin evde bakım yardımı için başvuruları, ikamet ettikleri yerdeki il müdürlüklerine veya sosyal hizmet merkezlerine yapılabilir. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de bu başvurular gerçekleştirilebilir.

Editör: Yağmur Sezgin