Güncel

BESYO tercih ne zaman yapılacak? 2024 ÖZYES başvuru tarihleri açıklandı!

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) için tercih dönemi açıklandı. Öğrenciler, Spor Bilimleri Fakültesi programlarına kabul edilebilmek için hem Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) hem de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarına göre değerlendirmeye tabi tutulacaklar. Peki, BESYO tercih ne zaman yapılacak? işte 2024 ÖZYES başvuru tarihleri açıklandı!

Abone Ol

Parkur sınavları 20-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi ve adaylar tercih kılavuzuna ilişkin detayları incelemeye başladı.

2024 yılı için BESYO tercih tarihleri henüz belirlenmedi. ÖSYM'den resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

BESYO TERCİH NE ZAMAN YAPILACAK?

2024-YKS Kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) için tercih işlemleri 2 Ekim tarihi itibariyle başladı. ÖSYM ÖZYES tercih kılavuzuyla sürecin ayrıntılarını paylaştı.

2024 ÖZYES BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI!

ÖSYM'den yapılan duyuruda; "2024-YKS Kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) için tercih işlemleri, 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 2 Ekim 2024 tarihinde saat 16.00’dan itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle elektronik ortamda ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecektir. Tercih işlemleri, 7 Ekim 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Yerleştirme işleminde, 2024-ÖZYES Başvuru ve Tercih Kılavuzlarında yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2024-ÖZYES Tercih Kılavuzu, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercih bildiriminde bulunacak adayların, bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir." denildi.