Son hafta okullarda ders işlenecek mi? Bu hafta okullarda ders var mı, yok mu? Son hafta okullarda ders işlenecek mi? Bu hafta okullarda ders var mı, yok mu?

Elon Musk, Bloomberg raporuna göre Austin, Teksas'ta kendi üniversitesini kurmayı düşünüyor. Bu girişim, Tesla, SpaceX ve X (Twitter) gibi şirketlerin sahibi olan Musk'ın eğitim alanındaki ilgisini gösteriyor.

ELON MUSK ÜNİVERSİTE KURUYOR

Elon Musk'ın planları arasında öncelikle genç öğrencilere yönelik bir okul projesi bulunuyor. Vergi beyanlarına dayanan incelemeler, lise çağındaki gençlere odaklanan bir STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) okulu açmak için yaklaşık 100 milyon dolar bağışta bulunduğunu ortaya koyuyor. Başlangıçta 50 öğrenciye hitap edecek olan bu program, ilkokul seviyesinde eğitim sunacak.

Elon Musk Teksas'ta kendi üniversitesini kurma arzusundaa

The Foundation adlı yardım kuruluşu, ilerleyen süreçte üst düzey eğitime odaklanmış bir üniversite kurma hedefiyle çalışmalarını genişletecek. Belgelere göre, üniversitenin akreditasyon başvuruları yapılacak ve öğrencilerden eğitim ücreti talep edilebilecek; fakat ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sunulacak.

Elon Musk, önceden eğitim konusuna ilgi duyduğunu ve daha önce kendi çocukları ile şirket çalışanlarının çocukları için Ad Astra adında bir okul açtığını belirtmişti. Musk, okulun not sisteminden ziyade "yetenek ve beceri" üzerine odaklandığını vurgulamıştı. Ayrıca, Wall Street Journal'ın geçtiğimiz aylarda yayınladığı bir haberde, Musk'un Snailbrook'ta Montessori tarzı bir okula ilgi gösterdiği bildirilmişti.

Musk, geçmişte Teksas Teknoloji Enstitüsü kurma konusunda şaka yapmış ve ABD'deki eğitim sistemiyle ilgili çeşitli yorumlarda bulunmuştu. Son olarak, pazartesi günü SpaceX ve Tesla'nın son yıllarda ABD üniversite mezunlarının becerilerinde anlamlı bir düşüş fark ettiğini belirttiği bir mesaj paylaştı.

Editör: Yağmur Sezgin