Hasan Bitmez neden öldü, hastalığı neydi? Hasan Bitmez kimdir, kaç yaşındaydı? Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu'nda kalp krizi geçirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Milletvekili Bitmez'in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini belirtti.

HASAN BİTMEZ NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre, 12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda konuşma sırasında rahatsızlık geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün saat 11:50'de vefat etti. Allah'tan rahmet diler, ailesine, Saadet Partisi'ne ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim. Mekânı cennet olsun.

HASAN BİTMEZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDAYDI?

1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğan Hasan Bitmez, İstanbul'da ilkokul eğitimi aldıktan sonra orta öğretimini Gebze İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde gerçekleştirdi.

Evli olan Hasan Bitmez'in bir çocuğu bulunmaktadır. Arapça ve İngilizce dillerini bilmektedir. Eğitim hayatının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol aldı. Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği'nin kuruculuğunu üstlendi ve bir süre başkanlık görevini yürüttü. Millî Gençlik Vakfı'nda 1999-2004 yılları arasında Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca 2000 yılında kurduğu Anadolu Gençlik Dergisi'nin genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Uluslararası alanda da faaliyet gösteren Hasan Bitmez, 2006-2010 yılları arasında IIFSO (International Islamic Federation of Student Organizations) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı zamanda 2008-2010 yılları arasında IYFO (International Youth Form) Genel Başkanlığı'nı yaptı.

Günümüzde Hasan Bitmez, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca İslam Birliği Araştırmaları Merkezi'nin (ISBAM) Başkanlığı'nı sürdürmektedir.

Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli? Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli?

Siyasi kariyerine Refah Partisi'nin Gebze ilçe teşkilatında başlayan Hasan Bitmez, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde çeşitli kademelerde görevler üstlendi. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli'den milletvekili seçilen Bitmez, Günümüzde Saadet Partisi'nde Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Saadet Partisi 28. dönem Kocaeli milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Editör: Haber Merkezi