Elon Musk yine dünyanın en zengin insanı oldu. Aylar sonra Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde zirveye çıkarak dünyanın en zengin insanı unvanını yeniden kazandı.

Geçtiğimiz Aralık ayında Tesla ve Twitter hisselerindeki sert düşüş nedeniyle Elon Musk, dünyanın en zengin insanı unvanını Fransız lüks tüketim markası LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault'a kaptırdı.

Musk, yaklaşık üç ay boyunca listede ikinci sırada kaldı; ancak dün Bloomberg, Musk'ın kısmen Tesla hissesindeki ralli nedeniyle Gerçek Zamanlı Milyarderler Endeksi'nin zirvesine yükseldiğini bildirdi.

2024 yaşlı aylığı ne kadar, kaç TL? Yaşlı aylıkları parası ne kadar oldu? 2024 yaşlı aylığı ne kadar, kaç TL? Yaşlı aylıkları parası ne kadar oldu?

TESLA HİSSELERİ UÇTU

Geçen yıl Tesla hisseleri, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ve teknoloji borsasının daralması nedeniyle sert düşüş yaşamıştı. Ancak elektrikli araç üreticisi için 2023 yılı iyi başladı ve sene başından bu yana hisseleri yükseldi.

Şirketin hisseleri yılbaşından bu yana %70 artarak yıl içinde görülen en düşük seviyenin yaklaşık iki katına ulaştı.

Nasdaq100 teknoloji endeksindeki genel yükselişin yanı sıra şirketin birkaç modelde yaptığı indirimlerin talebi artıracağı beklentisi hisselerde sert yükselişe neden oldu. Tesla hisseleri dün haftanın ilk işlem gününde yüzde 5,5 artışla 207 dolardan işlem gördü.

Bloomberg'e göre dün piyasalar kapandıktan sonra Elon Musk'ın net serveti Bernard Arnault'un 185,3 milyar dolarlık servetini geride bırakarak 187,1 milyar dolara yükseldi.

2022'de 51 yaşındaki Musk, servetinden 200 milyar dolar kaybetti ve 2023'e 137 milyar dolar net servetle girdi.

[caption id="attachment_6199" align="alignnone" width="1024"]Elon Musk yine dünyanın en zengin insanı oldu Elon Musk yine dünyanın en zengin insanı oldu[/caption]

ELON MUSK KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Milyarder girişimci Elon Musk, 28 Haziran 1971'de Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'da doğdu. Güney Afrikalı bir baba ile Kanadalı bir annenin üç çocuğundan biri olan Musk, 12 yaşında bir bilgisayar dergisine sattığı bir video oyunu geliştirerek küçük yaşta bilgisayar ve girişimcilik dünyasına adım attı.

Britannica'ya göre Musk, 1988'de Kanada pasaportu aldıktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcut olan daha büyük ekonomik fırsatları aramak için zorunlu askerlik hizmetinin bulunduğu Güney Afrika'dan ayrıldı. 1992 yılında Kanada, Ontario'daki Queen's Üniversitesi'ne kabul edildi ve ABD'deki Pennsylvania Üniversitesi'ne transfer oldu. 1997'de fizik ve ekonomi alanında lisans derecesi aldı. Daha sonra California'daki Stanford Üniversitesi'nde fizik alanında yüksek lisansa kaydoldu, ancak okulu bıraktı.

ELON MUSK’IN SERVETİ NE KADAR?

Tesla, SpaceX ve Twitter'ı kontrol eden Elon Musk, 200 milyar dolarlık servetini kaybeden ilk kişi oldu. Ocak 2021'de serveti 200 milyar doları geçti ve 4 Kasım 2021'de Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geride bırakarak 340 milyar dolarlık zirveye ulaştı.

Editör: TE Bilisim