En uzun gece 21 Aralık gecesi mi? En uzun gece nasıl olur? Dünya'nın dönme hareketi ve eksen eğikliği nedeniyle ortaya çıkan astronomik bir olay olan en uzun gece, birçok kültürde çeşitli kutlamalara, ritüellere ve festivallere ilham vermiştir. Bu doğa olayı, tarih boyunca birçok toplumda önemli kültürel ve dini etkinliklere vesile olmuştur.

EN UZUN GECE 21 ARALIK GECESİ Mİ?

Sinagog nedir, ne anlama gelir? Yahudiler sinagogda ne yapar? Türkiye’de sinagog var mı, kaç tane? Sinagog nedir, ne anlama gelir? Yahudiler sinagogda ne yapar? Türkiye’de sinagog var mı, kaç tane?

22 Aralık'a geçen Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece, ülkemizde en uzun gece olarak kayıtlara geçti. Her yıl kuzey yarımkürede kış gün dönümü olarak kutlanan 21 Aralık, aynı zamanda yılın en uzun gecesi olarak bilinir. Bu tarihten sonra geceler kısalacak ve gündüzler giderek uzayacak.

EN UZUN GECE NASIL OLUR?

21 Aralık, kuzey yarımkürede kış gün dönümü olarak kabul edilir. Bu tarihte, kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede ise kısalmaya başlar. Aynı gün, kuzey yarımkürede en uzun gece, güney yarımkürede ise en uzun gündüz yaşanır.

Editör: Haber Merkezi