Epstein olayı ve davası nedir? Epstein adası olayında neler oldu? Epstein adası nerede, hangi ülkede? ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan ve hapishanede ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'a ait davaya ilişkin dosyaların dördüncü bölümü de kamuoyuna açıklandı.

EPSTEİN OLAYI VE DAVASI NEDİR?

18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştur.

ABD merkezli yayın kuruluşundan "Gazze" analizi ABD merkezli yayın kuruluşundan "Gazze" analizi

Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştur.

Virginia Giuffre adlı Epstein'ın mağdurlarından biri, Prens Andrew'un kendisini 17 yaşındayken New York ve Londra'da taciz ettiğini öne sürerek 2021'de New York'ta dava açmıştır. Giuffre, Prens'in, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmiştir.

EPSTEİN ADASI NEREDE, HANGİ ÜLKEDE?

Jeffrey Epstein Adası, Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in adını taşıyan ve bir dizi skandal ve yasal sorunla anılan özel bir adadır. ABD Virgin Adaları'nda, Karayipler'de bulunan bu takımada, Little Saint James ve Great Saint James adlı iki ada yer almaktadır.

Little Saint James adası, Epstein'in özel ikametgahı olarak bilinir ve adada konak, havuz, tenis kortu ve helikopter pisti gibi özellikler bulunmaktadır. Ancak, Epstein'in bu adayı reşit olmayan kızları cinsel istismara maruz bıraktığı iddia edilmektedir. Bu iddialar, Epstein Adası'nı skandallarla ve hukuki sorunlarla anılan bir yer haline getirmiştir.

Editör: Haber Merkezi