Bir yıl önce, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Aile Destek Merkezi projesi kapsamında ilçede Bahçe Yöresel Üretim ve El Sanatları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu.

Bu girişim ile Kaymakamlık ve Bahçe Belediyesi, kooperatif üyesi kadınların ekonomik kazanç elde etmeleri için atıl durumdaki cezaevi binasını restore ederek üretim atölyesine dönüştürdü. Kadınlar, bu atölyede masa, sehpa ve oyuncak gibi ahşap ürünler üreterek gelir elde etmeye başladılar.

"Ahşap atölyemizde 7 kadın çalışıyor"

Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, kullanılmayan cezaevini belediye iş birliğiyle kadın kooperatifinin üretim merkezi haline dönüştürdüklerini ifade etti. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleriyle bir süre ara verilen atölyenin üretiminin tekrar başladığını belirten Kayabaşı, kadınların ahşaptan masa, sehpa ve oyuncaklar ürettiğini paylaştı.

Üretilen ürünlerin internet üzerinden satıldığını vurgulayan Kayabaşı, "Şükürler olsun, güzel satış rakamlarına ulaştık. Şu an ahşap atölyemizde 7 kadın çalışıyor. Amacımız bu sayıyı sürekli artırmak. İnternet üzerinden satış yaptığımız platform, kadın kooperatiflerine önemli destek sağlıyor, kargo ve komisyon ücreti talep etmiyor. Şu an günlük 160 kargoya kadar ulaştık. İlerideki hedefimiz günlük 1000 kargoya ulaşmak." şeklinde konuştu.

Atölyede çalışan 23 yaşındaki Sümeyra Şen, bir yıldır kooperatif içinde harika ürünler ortaya koyduklarını dile getirdi.

Bir çocuk annesi Mehtap Aydın, diğer kadın kooperatiflerinin genellikle el işleri ve gıda üzerine odaklandığını ancak kendi kooperatiflerinin farklı alanlarda istihdam edildiğini belirtti.

2024 yaşlı aylığı ne kadar, kaç TL? Yaşlı aylıkları parası ne kadar oldu? 2024 yaşlı aylığı ne kadar, kaç TL? Yaşlı aylıkları parası ne kadar oldu?

Aydın, atölyede çalışmanın zorluğunu vurgularken zevkli olduğunu da belirtti. "İşimizi sevdiğimiz için zorlanmıyoruz. Ürünlerimizi Türkiye'nin her yerine göndermeye çabalıyoruz. Günlük kargo gönderilerimiz oldukça başarılı. Daha fazlasını yapmak için çaba gösteriyoruz. Ayrıca burada ürettiğimiz oyuncakları deprem zararı görmüş okullara gönderiyoruz, okulların yenilenmesine yardımcı oluyoruz. Elde edilen gelir ise kooperatifte çalışan kadınlara destek olmak için kullanılıyor." şeklinde konuştu.

Editör: Yağmur Sezgin