Süper Kupa maçı 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa maçı 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak
Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nden elendi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahasında Sevilla'yı konuk etti. Spor müsabakası Ülker Stadı'nda oynandı. Mücadeleye İngiliz Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliwer katıldı. İkinci ayağı 1-0 kazanmaya yetmeyen Fenerbahçe, ilk maçta rakibine 2-0 mağlup oldu. Fenerbahçe bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'ne son 16 turunda veda etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, iyi bir maç geçirdiklerini ancak turnuvayı geçemediklerini belirterek, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İspanya'nın Sevilla ekibini 2-0 yenerek kupaya veda etti. Ülker Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli teknik adam, "Takımımın sergilediği performanstan dolayı oyuncularımla gurur duyuyorum. İyi bir maç oynadık ama devreyi geçemedik. Alamadık. Sevilla'da aldığımız dezavantajlı sonucu lehimize çevirin."

"SONUÇ İÇİN ÜZGÜNÜM AMA PERFORMANSIMIZ İYİYDİ"

Sonuçtan üzgün, performanstan memnun olduğunu anlatan deneyimli çalıştırıcı, "Fenerbahçe'nin performansı Avrupa'nın en iyi takımlarınınki gibiydi. Oyuncularımı tebrik ederim. Sonuç için elbette üzgünüm ama iyi bir performans sergiledik. Futbolun tüm kalitesini sahaya yansıttık ama sonucu alamadık." değerlendirmesinde bulundu. [caption id="attachment_7286" align="alignnone" width="1024"]Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nden elendi Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nden elendi[/caption]

"SAHAYA ATILAN MADDELERDEN SONRA RİTMİMİZ BOZULDU"

Jesus, "Sahaya madde atan taraftarların rakiplerime yardımcı olduğunu belirtmek, bu durumun nasıl ele alındığına dair tam veya adil bir resim sağlamıyor" dedi. "Taraftarın sahaya attığı eşyalardan sonra ritmimizin bozulduğu doğrudur. Sevilla'da bunu istediler, Fenerbahçe'nin temposunu durdurmak istediler. Maçta ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ve taraftarlarımız gergindi ama yaptıkları Sevilla'ya yardımcı oldu. Bugün sadece geç girenlerin değil herkesin performansından çok memnunum. Bu sene en iyi oyunumuzu oynadığımızı söyleyebilirim. Duran top dışında Sevilla pozisyona giremedi. 15 şutumuz vardı. Topa yüzde 65 sahiptik. Turu bugün değil Sevilla'da kaybettik. İki maça da baktığımızda üstün olan taraf bizdik ama pozisyonları değerlendiremedik."

"BENCE 3-1 ÜSTÜNDÜK"

Jesus, Sevilla Teknik Direktörü Jorge Sampaoli'nin karşılaşmanın 4 etabına baktığında ikisini kendilerinin, diğer ikisini Fenerbahçe'nin oynadığı yönündeki açıklamasına yanıt verdi. "İlk maçta ilk yarı biz üstündük, ikinci yarı onlar üstündü ama 2 gol yediler. Bugünle ilgili yorumunuza katılmıyorum. Bugün iki yarıda da üstün taraf bizdik. İlk yarı çok daha iyiydik. İkinci yarıda çok olmasa da onlardan daha iyiydik. Sonuç olarak, ona katılmıyorum. Bence 3-1 üstündük." yanıtını verdi. Sporla ilgili tüm gelişmeleri yakından görmek için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim