Gazze'de 1,5 milyon kişi yerinden edildi! Birleşmiş Milletler, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yerinden edilmiş kişilerin sayısının 1.5 milyona ulaştığını duyurdu.

GAZZE'DE 1,5 MİLYON KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, Gazze'deki insani durumun felaket düzeyinde olduğunu belirtti. İsrail'in hava saldırılarının artmasıyla durumun daha da kötüleştiğine dikkat çeken Hastings, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de ölenlerin sayısının 9 bine yaklaştığını ve yaklaşık 23 bin kişinin yaralandığını, bu yaralıların üçte ikisinin kadın ve çocuklardan oluştuğunu paylaştı. Ayrıca, Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin sayısının 1.5 milyona ulaştığını ifade etti.

İsrail'in bir iddiası daha yalan çıktı! İsrail'in bir iddiası daha yalan çıktı!

Hastings, Gazze'de hiçbir yerin şu anda gerçekten güvenli olmadığını ve çatışmaların başlangıcından bu yana BM Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait 50 tesisin vurulduğunu ve 72 UNRWA çalışanının hayatını kaybettiğini söyledi. Gıda ve suya erişimin ciddi bir sorun haline geldiğini de vurguladı.

Hastings ayrıca, Gazze ve Batı Şeria'daki halkın ihtiyaçlarını karşılamak için yıl sonuna kadar yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bir fonlama gerekliliğine dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi