Eyfel Kulesi gerçekten yandı mı? Eyfel Kulesi gerçekten yandı mı?

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, yazılı bir açıklama yaparak Gazze'deki sağlık hizmetlerinin yetersizliğine dikkat çekti. Kudra, "Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin faaliyetlerini durdurması ve Şifa Tıp Kompleksi'nde sağlık hizmetlerinin eksikliği nedeniyle birçok yaralının hayatını kaybettiği" konusuna vurgu yaptı.

Kudra, 19 Aralık'ta İsrail ordusunun eylemleri sonucunda, Gazze'deki son aktif hastane olan El-Ehli Baptist'in hizmet dışı kaldığını belirtmişti. Bu durumun kuşatma, hedef alma ve birçok sağlık çalışanının alıkonulması gibi etmenlerle ilgili olduğunu aktarmıştı.

Filistin Kızılayı, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'da bulunan ambulans merkezini kuşatma altında tuttuğunu ve çevresine yönelik bombardımanın sürdüğünü açıkladı.

Açıklamada, İsrailli keskin nişancıların yakın binaların çatılarına yerleştiği belirtilerek, bu kuşatma ve saldırıların merkezde tedavi gören 22 yaralı, sağlık çalışanları, gönüllüler ve yerinden edilmiş Filistinli ailelerin toplam 127 kişinin hayatını tehlikeye attığı ifade edildi.

Editör: Yağmur Sezgin