2024 yılında hemşireler, Ocak-Temmuz döneminde toplu sözleşme gereği %15 zam almışlardı. Hemşire maaşları, hem eğitim düzeyine hem de görev yapılan sağlık kurumuna bağlı olarak değişebilmektedir. Aralık ayı enflasyon sonuçları sadece hemşire maaşlarını değil, aynı zamanda polis, doktor, öğretmen, avukat, mühendis gibi farklı meslek gruplarının maaşlarını da etkileyecek.

2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu? 2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu?

Memur maaş zammı oranlarına paralel olarak hemşire maaşları da değişecek. Son 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33.64 olarak kaydedilmişti. Üniversite mezunu ve 5/1 derecesinde görev yapan bir hemşirenin maaşı Temmuz ayında 26 bin 440 liraya çıkmıştı. TÜİK tarafından duyurulan Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte hemşirelerin alacakları zam oranları kesinlik kazanacak. Temmuz-Kasım 2023 döneminde kümülatif olarak aylık enflasyon oranı yüzde 33.64 olarak gerçekleşti. Memur maaş zammı hesaplamalarında bu orandan yüzde 6'lık ikinci altı aylık toplu sözleşme zammı çıkarılarak yüzde 27.64 elde ediliyor. Bu orana 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde toplu sözleşmede belirlenen yüzde 15 zam eklenerek yüzde 42.64 zam oranı elde ediliyor. Bu oranın üzerine refah payı ve Aralık ayı enflasyonu eklenerek yeni hemşire maaşları belirlenecek. Son dakika gelişmeleri için takipte kalın.

YENİ HESAPLAMALAR YAPILDI!

Güncel Bilgi: Aralık ayı enflasyonu açıklandı. Memur ve memur emeklilerine yönelik %49.25 zam yapılması öngörülüyor, SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine ise %37.55 zam bekleniyor.

HEMŞİRE MAAŞLARI 2024 NE KADAR OLACAK?

Güncel Bilgi: Aralık ayı enflasyonu yarın saat 10.00’da belli olacak. Memur maaş zammı oranları da bu verilere göre belirlenecek. Hemşire maaşlarına son olarak 8077 lira seyyanen artış ve %25 zam yapılmıştı. 2023 yılında 5/1 derecesindeki hemşire maaşı 26 bin 440 lira seviyesindeydi.

ZAMLI HEMŞİRE MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

Memurlar, maaşlarını her ayın ortasında almaktadır. Enflasyon rakamlarının yarın açıklanacak olması, memurların zam oranlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak. Zamlı maaşlar, bu yeni oranlara göre hesaplanacak ve Ocak ayının 15’inde ödenecektir.

Editör: Yağmur Sezgin