Regaip Kandilinde ne yapılır, ibadetleri neler? Regaip Kandilinde hangi zikir çekilir? Regaip Kandilinde ne yapılır, ibadetleri neler? Regaip Kandilinde hangi zikir çekilir?

İkindi kerahat vakti ne zaman giriyor? Kerahat vakti ne zaman? Müslümanlar için en önemli ibadetlerden biri namaz kılmaktır. Namaz sırasında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de kerahat vakti namaz kılmamaktır, çünkü İslam'a göre bu vakitlerde namaz kılmak mekruhtur. Sabah, öğle ve ikindi kerahat vakitleri ne zaman sorusu, birçok kişi tarafından araştırılan bir konudur. Bu başlık altında, kerahat vakitlerine dair bilgilere ve bu vakitlerde namaz kılmamak için uygun saatlere ulaşabilirsiniz.

İKİNDİ KERAHAT VAKTİ NE ZAMAN GİRİYOR?

Müslümanlar için namaz kılmak önemli bir ibadettir ve bu ibadeti yerine getirirken belirli hususlara dikkat edilmelidir. Bu hususlardan biri de kerahat vakti namaz kılmamaktır.

İslam'a göre ikindi kerahat vakti, güneş batmazdan önce, gözleri kamaştırmaz hale gelmesinden, batmasına kadar olan zaman dilimini ifade eder. Bu süre, güneşin batmasına 40-50 dakika kalmasından akşam namazı vaktinin girmesine kadar olan zamanı içerir (Merğînânî, el-Hidâye, I, 265-269).

SABAH VE ÖĞLE VAKTİ NE ZAMAN?

Bu hadiste belirtilen üç vakitte hiçbir namaz kılınamaz. Bu vakitlerin başlama ve bitiş zamanları şöyledir:

Sabah Kerahat Vakti: Güneşin doğmasından itibaren, 40-50 dakika sonrasına kadar,

Öğle Kerahat Vakti: Güneşin tam tepede bulunduğu vakit (Öğle vaktinin girmesine yaklaşık 10 dakika kalmasından öğle vaktinin girmesine kadar) (Merğînânî, el-Hidâye, I, 265-269).

Editör: Haber Merkezi