Üç ayların gelmesiyle birlikte Müslümanlar Allah’ı zikir, peygambere salatu selam etmesinde ve ibadetlere yönelerek kendilerini on iki ayın sulatanı olarak nitelendirilen Ramazan ayına hazırlayışı başladı. Nafile namazlar daha çok kılınıp Allah’a yapılan tövbeler ile ona layık olunması açısından üç aylar bu itibarla Müslümanlar için önemli zamanların başında geliyor.

Söz konusu ayların içerisinde ise faziletli gün ve gecelerde yer almaktadır. Bunlarda bir tanesi ise Miraç Kandilidir.

MİRAÇ NEDİR?

Allah’ın emriyle Peygamber Efendimiz (sas)’in rûhen ve bedenen, Burak(1) isimli semavî bir binite binerek Cebrail ile birlikte Mekke’deki Mescid–i Haram’dan Kudüs’teki Mescid–i Aksa’ya (Beytü’l–Makdis) kadar yapmış olduğu gece yolculuğuna –ki buna İsra denilir–, oradan da bir mi’râcla (manevî asansör) yedi kat göklere yükselip tâ Sidretü’l–Müntehâ’ya ulaşması, burada Cebrail’i arkada bırakıp Refref denilen ledünnî binitle Allah’ın huzuruna varıp O’nun Zât–ı Akdes’ini yakînen müşahede etmesi ve zaman–mekân üstü konuşması olaylarına mi’râc denilir. (Kaynak: sorularlaislamiyet.com)

Regaip Kandilinde ne oldu? Regaip Kandili faziletleri nelerdir? Regaip Kandilinde ne oldu? Regaip Kandili faziletleri nelerdir?

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu yıl yine bol ibadet ve dualarla ihya edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 2024 dini takvimi sonrasında Miraç Kandili tarihi belli oldu. Buna göre; 2024 Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü idrak edilecek.

Editör: Katip Çelebi