İskoçya'da şiddetli “Babet Fırtınası” 2 canlı aldı! İskoç polisi, ülkenin bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Angus bölgesinde bir ağacın devrildiğini ve bir minibüse çarptığını, 56 yaşındaki sürücünün hayatını kaybettiğini doğruladı.

Uluslararası Adalet Divanı'ndan "soykırım" kararı! Uluslararası Adalet Divanı'ndan "soykırım" kararı!

Aynı açıklamada, şiddetli yağışlar sonucu taşan bir nehirde sürüklenen 57 yaşındaki bir kadının cesedinin dün nehir kıyısından çıkarıldığı bilgisini paylaşıldı. Ayrıca, bir sürücünün sel sularına kapıldığı ihbarı üzerine gece boyunca süren arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Babet Fırtınası, İskoçya'nın kuzeydoğusundaki bazı bölgelerde ciddi sel felaketlerine yol açtı. Angus'un Brechin kasabası ve çevresinde ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İSKOÇYA'DA ŞİDDETLİ “BABET FIRTINASI” 2 CANLI ALDI

İngiliz Meteoroloji Kurumu (Met Office), yarın İskoçya'nın doğusunda "olağanüstü şiddetli ve sürekli yağmur" beklendiğini belirtti ve bu nedenle dün yayınlanan ilk "kırmızı uyarı"nın ardından ikinci bir uyarı yayınladı.

Yapılan açıklamada, dün yayınlanan mevcut kırmızı uyarının bugün öğle saatlerinde sona ereceği, yeni uyarının ise gece yarısı başlayıp yarın yerel saatle 23.59'a kadar süreceği bildirildi.

Met Office'in yayımladığı "kırmızı uyarı," sel sularından kaynaklanan hayati tehlikelerin olduğunu, evlerde ve işyerlerinde geniş çaplı su baskınlarının meydana gelebileceği anlamına gelmektedir.

Editör: Haber Merkezi