Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve İsrail-Filistin meselesini ele aldılar. Görüşme sırasında, İsrail-Filistin çatışmasının giderek kötüleşen durumu, Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail tarafından işlenen insan hakları ihlalleri ve çözüm yolları üzerine konuştular.

Erdoğan, Filistinlilerin kendi topraklarından zorla göç etmelerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Gazze'deki hastaneler, okullar ve ibadet yerlerinin bombalanmasına karşı Batılı ülkelerin sessizliğinin Gazze'deki şiddeti artırdığını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MISIR CUMHURBAŞKANI SİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki Filistinlilerin kendi topraklarından zorla göç etmelerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin barışın sağlanması ve Gazze'ye insani yardım ile sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için her türlü çabayı sürdüreceğini ifade etti.

Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek! Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek!

Erdoğan, İsrail ile Filistin arasındaki süreci yakından takip ediyor ve bu kapsamda bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştiriyor. Bugün de Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye-Libya ilişkileri ve Doğu Akdeniz konuları ana gündem maddeleriydi.

Editör: Haber Merkezi