Önceki dönemlerde Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için evler inşa eden Harey Zahav adlı emlak şirketi, Gazze'deki dehşet verici olayları fırsat bilerek yeni bir projeyi duyurdu. Harey Zahav sessiz sedasız değil, dünyaya bu planlarını duyuruyor, adeta insanlık dışı bir katliamın izlerinin üstüne yeni bir hayat inşa etmeyi planlıyor. Ve bu projelerini her yerde paylaşarak dünyanın gözleri önünde sergiliyor. Ancak, bu soykırımcı planlara karşı kimse sesini yükseltmiyor, sessizlik hüküm sürüyor.

İsrail'de Yahudi yerleşimciler için ev inşa etmekte öncü bir rol oynayan Harey Zahav isimli emlak şirketi, Gazze'de henüz enkaz altında binlerce insanın yaşamını yitirdiği bir ortamda ev satışı için reklamlar yayınladı.

Aliyev görevine başlarken Kuran-ı Kerim'e el bastı Aliyev görevine başlarken Kuran-ı Kerim'e el bastı

Sahil kesimindeki ev inşa projelerini tanıtan şirket, "Uyan, sahil evi rüya değil" sloganlarıyla duyurular yapıyor.

Paylaştığı çizimlerde, "Harey Zahav olarak Gush Katif'e dönüşe zemin hazırlıyoruz. Bölgenin yeniden düzenlenmesi, temizlenmesi ve yerinden edilmiş insanların (Filistinlilerin) geri gönderilmesi için çalışıyoruz. Gelecekte, kayıpların, askerlerin bir şekilde evlerine dönmesini umuyor ve Gazze Şeridi'nde Gush Katif bölgesinde inşaata başlayabileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Başka bir yer planlamasında ise Gazze Şeridi'nin yeniden düzenlenmesi ve "Şimdi ön satış fiyatlarıyla satışta" notu yer alıyor.

Bu şirket, aslında televizyon programlarında rezillik olarak nitelendirilmesi gereken bir durumdan tebrikler almayı başardı. İsrailli işbirliğiyle kazandığı güçle "Sizleri memnun etmeye çalışıyoruz" açıklamaları yaptı.

İsrailli şirketten Gazze'de işgal ilanı!

İşgal ettikleri bölgelerden İsrail askerlerini göstererek, buralarda onların projeleri için çalıştıkları izlenimini veren şirket, Siyonistlerden büyük destek görüyor.

Şirket, sadece 73 gün önce yaşanan İsrail'in sivil katliamından sonra abluka altındaki Gazze Şeridi'ne giren askerlerin, ulaştıkları bölgelerde İsrail bayraklarını dikip bu fotoğrafları paylaşarak kamuoyuna sunuyor.

Gush Katif

İsrail, Gazze'de daha önce işgal ettiği bölgeler için "Gush Katif" terimini kullanıyor.

2005 yılında sona eren işgal döneminde Gazze Şeridi'nin güneyinden ortasına kadar uzanan "Gush Katif" bölgesi, uluslararası hukuka aykırı olarak inşa edilmiş 21 yerleşim yerinden oluşuyordu.

İsrail, Ağustos 2005'te tek taraflı bir kararla Gazze Şeridi'nden çekildi ve Gush Katif bölgesinde yaşayan yaklaşık 8,600 Yahudi yerleşimciyi başka bölgelere tahliye etti.

Editör: Yağmur Sezgin