Kayseri'deki deprem anı kameraya böyle yansıdı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kayseri'de art arda depremler olmaya devam ediyor. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde kamyon beşik gibi sallanırken, gökyüzünü aydınlatan mavi ışık dikkat çekti. Kayseri'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre 4.8 büyüklüğünde deprem bildirdiler. Merkez Kayseri'nin Hacılar ilçesindendi. Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını, birimlerin saha kontrol çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'da, "Aldığımız bilgilere göre olumsuz bir durum olmadığıdır. Ekiplerimiz sahada, teyakkuzda. Lütfen resmi açıklamalara saygı gösterin. Rabbim tüm afetlerden korusun. " ifadeleri kullandı. [caption id="attachment_6860" align="alignnone" width="1024"]Kayseri'deki deprem anı kameraya böyle yansıdı Kayseri'deki deprem anı kameraya böyle yansıdı[/caption]

DEPREM ANINDA RAFLARDAKİ İÇECEKLER PATLADI

4.8 büyüklüğündeki deprem Kayseri'de bir markete ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Artçı sarsıntı bir benzin istasyonunun güvenlik kamerasına ait video görüntüleri yansıdı. Raflardaki ürünlerin sallanarak yere saçıldığı anlar saniye saniye kaydedildi.

DEPREM ANINDA NE YAPILMALI?

Deprem anında yapılması gerekenler şunlardır:

  1. Sakin olun: Deprem sırasında paniğe kapılmayın ve sakin olmaya çalışın. Panik yapmak daha fazla zarar verebilir.
  2. Güvenli bir yere gidin: Olası tehlikelerden korunmak için güvenli bir yere gidin. Mümkünse açık alana veya en azından binalardan, ağaçlardan, direklerden ve diğer yüksek yapılarından uzak durun.
  3. Kapı çerçevesine veya güçlü bir mobilyanın altına saklanın: Deprem sırasında, kapı çerçevesine veya güçlü bir mobilyanın altına saklanmak güvenli bir yer olabilir.
  4. Merdivenlerden ve asansörlerden kaçının: Deprem sırasında merdivenlerden veya asansörlerden kaçının, çünkü bunlar tehlikeli olabilir.
  5. Ateş ve gaz kaçağına karşı dikkatli olun: Deprem sonrası yangın veya gaz kaçağı olasılığına karşı dikkatli olun ve mümkünse elektrik, gaz ve su vanalarını kapatın.
  6. Acil durum çantası hazırlayın: Acil durum çantanızda temel ihtiyaçlarınızı, ilaçlarınızı ve önemli belgelerinizi bulundurun.
  7. Radyo veya televizyonu dinleyin: Deprem sonrası resmi duyuruları dinlemek için radyo veya televizyonu açık tutun.

Deprem sırasında yapılması gerekenler önceden planlanmalı ve düzenli olarak tatbik edilmelidir. Hazırlıklı olmak, can ve mal kaybını en aza indirebilir.

Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir? Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir?

Kaynak : https://fikrikalem.com/

Editör: TE Bilisim