Firma Adı: Nescafe

Ülke: İsviçre

Kuruluş Tarihi: 1938

Firma Sahibi: Nestlé

Sinagog nedir, ne anlama gelir? Yahudiler sinagogda ne yapar? Türkiye’de sinagog var mı, kaç tane? Sinagog nedir, ne anlama gelir? Yahudiler sinagogda ne yapar? Türkiye’de sinagog var mı, kaç tane?

Boykot Durumu: Boykotlu

Nescafe, instant kahve, öğütülmüş kahve, kapsül kahve ve hazır kahve gibi geniş bir yelpazede kahve ürünleri sunmaktadır.

Nescafe’nin Tarihçesi

Nescafe'nin kökenleri, Nestlé'nin kurucusu Henri Nestlé'nin oğlu Dr. Max Morgenthaler'in 1920'lerde yaptığı çalışmalarla başladı. Morgenthaler, insan beslenmesi üzerine yaptığı çalışmalar sırasında, kahve çekirdeklerinin öğütülmesiyle besin değerlerinin kaybolduğunu fark etti. Bu soruna çözüm olarak, kahve çekirdeklerini basınç altında ısıtarak ve buharlaştırarak instant kahve üretme yöntemini buldu.

Morgenthaler'in buluşu, Nestlé tarafından geliştirilerek 1938'de Nescafe markasıyla piyasaya sürüldü. Nescafe hızla popülerlik kazandı ve günümüzde dünyanın en popüler kahve markalarından biri haline geldi.

Nescafe’nin Boykot Durumu

Nescafe, dünya çapında üretilen bir kahve markasıdır ve Nestle'nin ürünlerinden biridir. Nestle, merkezi İsviçre'de bulunan uluslararası bir şirkettir. Ancak Nescafe ürünleri farklı bölgelerde üretilip satılmaktadır. Üretim yeri, ürünlerin satıldığı bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Nescafe'nin ambalajları veya etiketleri genellikle üretim ülkesi hakkında bilgi verir. İsviçre kökenli olan Nescafe, İsrail'in boykot listesinde yer alıyor.

Editör: Yağmur Sezgin