Güncel

Okullarda tatil 3 gün mü olacak? Türkiye’de eğitim 4 gün mü oldu?

Okullarda ara tatilin sona ermesi sonrasında, 4 gün okul 3 gün tatil sistemi konuşulmaya başlandı. 2022 yılında ilk defa gündeme gelen bu sistem, Avrupa'da bazı okullarda uygulanıyor olsa da Türkiye'de uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. Peki, Okullarda tatil 3 gün mü olacak? Türkiye’de eğitim 4 gün mü oldu? İşte merak edilenler

Abone Ol

Okullarda tatil 3 gün mü olacak? Türkiye’de eğitim 4 gün mü oldu? Post-midterm tatilinin tadını çıkaran öğrenciler ve veliler, tatilin 3 gün uzatılıp uzatılmayacağını heyecanla bekliyorlar.

OKULLARDA TATİL 3 GÜN MÜ OLACAK?

Finlandiya'da uzun yıllardan beri uygulanan 4 gün okul, 3 gün tatil yöntemi, Avrupa'da bazı ülkelerde de benimsenmeye başlanıyor. 1 gün ise tamamen sosyal aktivitelere ayrılıyor, ancak bu aktivitelerde devam zorunluluğu bulunmuyor. Bu sistemin, yeni eğitim öğretim döneminde 6 Avrupa ülkesinde daha uygulanması bekleniyor.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM 4 GÜN MÜ OLDU?

Okulların haftada 4 gün olacağı beklentisi, Avrupa'da 4 günlük çalışma sisteminin denenmesiyle birlikte Türkiye'de de uygulanıp uygulanmayacağı sorularını beraberinde getiriyor. Şu an için okulların 4 gün olacağına dair net bir açıklama yapılmamıştır. Açıklama yapıldığında haberiniz güncellenecektir.

İngiltere'de haftada dört gün okul uygulamasını destekleyenler, tasarruf sağlanabileceğini belirtirken; desteklemeyenler ise 4 gün eğitimin öğrenciler için verimli olmayacağını ifade ediyorlar.