2024 Ramazan ayı, Hicrî takvime göre 9. ayda başlayacak. Her yıl 29 ya da 30 gün boyunca oruç tutulan bu mübarek ay, İslam dünyasında büyük bir öneme sahiptir. Ramazan kelimesinin kökeni, "kuru sıcak" anlamına gelen ramaḍ kökünden veya "güneşin güçlü ısısından çok fazla kızmış olan yer" manasındaki ramdâ' kelimesinden türetilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2024 dini günler takvimine göre, Ramazan ayının başlangıcı belirlenmiştir. Bu mübarek ay, İslam dünyasında birçok ibadetin yoğunlaştığı, dua, sadaka ve dayanışma gibi güzel değerlerin ön plana çıktığı bir dönemi temsil eder. İşte 2024 Ramazan başlangıç tarihi ve ilk oruç günü!

RAMAZAN 2024 NE ZAMAN BAŞLIYOR, İLK ORUÇ NE ZAMAN?

Hicrî takvime göre 9. ay olan Ramazan ayı, 2024 yılında Mart ayının kapılarını aralayacak. Bu kutsal ayın ilk ışıkları 11 Mart Pazartesi günü yeryüzüne düşecek ve milyonlarca Müslüman, oruç ibadetine bu anlamlı günle birlikte başlayacak. 11 Mart, içsel bir huzur ve manevi bir denge arayışının başlangıcı olacak, ilk oruç tutma günü olarak kaydedilecek.

ÜÇ AYLAR 2024 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet'in duyurduğu 2024 dini günler takvimine göre, önemli bir dönem olan üç ayların başlangıç tarihi belirlendi. 12 Ocak Cuma günü itibarıyla başlayacak olan üç aylar, 1 Recep'in başlangıcıyla birlikte Müslümanlar için manevi bir hazırlık sürecine işaret ediyor.

Şaban ayı ise 11 Şubat'ta başlayacak, bu dönemde ibadetler artacak ve manevi atmosfer yoğunlaşacak. Müslümanlar, üç ayların içinde dualarını artırarak, ibadetlerini yoğunlaştırarak bir anlamda manevi bir nefes alma fırsatını değerlendirecekler.

Regaip Kandili günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili oruç niyeti nasıl yapılır? Regaip Kandili günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili oruç niyeti nasıl yapılır?

Diyanet'in belirlediği takvime göre, 2024 Ramazan ayı ise 11 Mart Pazartesi günü tutulacak ilk oruç ile başlayacak. Bu özel gün, Müslümanlar için manevi bir coşkunun ve birlik duygusunun başlangıcı olacak. Ramazan ayı, paylaşma, sevgi ve dayanışma duygularının yoğunlaştığı, ibadetlerin derinleştiği anlamlı bir zaman dilimi olarak geçecek.

Bu takvim, Müslümanlar için dini vecibeleri yerine getirmeleri ve manevi anlamda güçlenmeleri adına rehberlik eden önemli bir kaynak olacak.

Editör: Yağmur Sezgin