Regaip Kandili ne zaman oruç tutulur 2024? Regaip Kandilinde hangi gece sahur yapılır? 12 Ocak 2024 Cuma günü (1 Recep 1445) başlayan Recep ayının ilk gecesi Perşembe (1 Cemazieyahir 1445) Regaip Kandili'ni müjdeliyor. Geceler bir gün önceden gelmesi nedeniyle, bu yıl Regaip Kandili, Cemaziyelahir'i Recep'e bağlayan ilk gün olarak kutlanacaktır. Mübarek Regaip Kandili için Regaip Kandili orucunu tutabilirsiniz. Ancak bu oruç sadece tek günle sınırlı değildir; isterseniz sonraki günü de oruçlu geçirebilirsiniz.

2024 Regaip Kandili hangi gün, ne zaman? Regaip Kandili önemi, anlamı, özellikleri neler? 2024 Regaip Kandili hangi gün, ne zaman? Regaip Kandili önemi, anlamı, özellikleri neler?

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN ORUÇ TUTULUR 2024?

2024 Regaip Kandili, Hicri takvime göre Recep ayının ilk Perşembe gününü Cumaya bağlayan geceye denk gelmektedir. Regaip Kandili'nde oruç tutmak nafile bir ibadet olup, farz değildir. Sevabı oldukça fazla olan bu oruç, 11 Ocak Perşembe günü idrak edilecektir. Ancak, Regaip Kandili'nde oruç tutmak isteyenler bu orucu sadece 11 Ocak günü değil, bir gün öncesinden de tutabilirler. Bu durumda, 10 Ocak Çarşamba günü oruç tutularak Regaip Kandili'ne niyet edilebilir. Regaip Kandili'nde gerçekleştirilen bu nafile oruç, Müslümanlar arasında güzel bir ibadet geleneğidir.

REGAİP KANDİLİNDE HANGİ GECE SAHUR YAPILIR?

Regaip Kandili'ni oruçlu geçirmek isteyenler için önerilen pratik bilgilerden biri, 10 Ocak Çarşamba günü sahur yaparak 11 Ocak Perşembe gününe bağlayan geceyi oruçlu geçirmektir. Bu, geleneksel bir uygulamadır ve kandil gecesinde oruç tutmak sevap olarak değerlendirilir. Bu şekilde, oruç tutan kişiler kandil gününü ibadetle geçirerek manevi anlamda daha derin bir deneyim yaşayabilirler.

Editör: Yağmur Sezgin