Rusya, Rus-Ukrayna savaşı sonrasında aldığı ambargolarla başa çıkmaya çalışıyor. Bu kapsamda, Rusya yeni elektrikli otomobili 'Amber'ı duyurdu. Ancak, "Tesla katili" olarak adlandırılan bu aracın tasarımı pek iç açıcı bulunmuyor. Tamamen Rusya'da üretilecek olan Amber, dikkatleri üzerine çekse de, tasarımıyla eleştirilere maruz kalıyor.

'Multipla kadar çirkin'

Elektrikli otomobilin tanıtımı, sosyal medyada alay konusu haline geldi. Özellikle, araç için "çirkin ördek yavrusu" benzetmeleri oldukça yaygınlaştı.

Moskova Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından tasarlanan yeni araç için, 1990’lı yıllarda üretilen Fiat’ın Multipla modeli kadar çirkin olduğu yönünde ifadeler kullanıldı. Bu benzetmeler, aracın tasarımının ciddi bir şekilde eleştirilmesine sebep oldu.

Rusya, ilk otomobili ''Amber'' ı tanıttı Tasarımıyla alay konusu oldu3

Avtator fabrikasında üretilecek

Amber adındaki elektrikli araçlar, Batı'nın yaptırımları öncesinde yabancı markaların montajının yapıldığı Kaliningrad Oblastı'ndaki Avtator fabrikasında üretilecek. Avtator, 2008 yılına kadar dünyanın en büyük otomobil üreticileri ve montajcılarından biriydi. Firma, birçok marka tarafından işletiliyordu ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalmıştı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Merkez Bankası ataması belli oldu mu? Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Merkez Bankası ataması belli oldu mu?

Rusya, ilk otomobili ''Amber'' ı tanıttı Tasarımıyla alay konusu oldu2

Seri üretim 2025'te

Yıllık 50 bin elektrikli otomobil üretme hedefiyle bu yeni aracın seri üretimi 2025'te başlaması planlanıyor. Ancak, aracın son tasarımının ilk aşamadaki görünümden tamamen farklı olabileceği konusunda iddialar bulunuyor.

Şu an için aracın teknik özellikleri hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Editör: Yağmur Sezgin