Özellikle İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde, 1 Ocak'ta ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı konusu önem taşıyor. İETT, otobüsler, metro ve Marmaray gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor.

Yılbaşı gecesi dışarıda yeni yılı karşılamayı planlayanlar, toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olacağını ve çalışma saatlerini merak ediyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metro ve feniküler gibi bazı toplu taşıma araçlarının sabaha kadar hizmet vereceğini duyurdu. 31 Aralık Pazar gecesi İstanbul'da metro seferleri uzatılırken, Ankara'da da Metro ve ANKARAY gece saat 02.00’ye kadar çalışacak.

Ayrıca, 1 Ocak günü toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı da Resmi Gazete'de yayımlanan kararla netlik kazandı. İstanbul'da otobüsler, İETT, metro ve Marmaray gibi ulaşım araçlarının 1 Ocak'ta ücretsiz olup olmayacağı konusu da bu kararla belirlendi. Bu detaylar, insanların yeni yıl dönemindeki ulaşım planlamaları ve seyahat tercihlerini etkileyebilir.

1 OCAK ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ, İSTANBUL, ANKARA, İZMİR?

Cumhurbaşkanı kararına göre, 1 Ocak'ta Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ve İzmir'de İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret

Cumhurbaşkanı'nın alınan kararı doğrultusunda, 1 Ocak'ta Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ve İzmir'de İZBAN seferlerinin ücretsiz olacağı belirtiliyor.

Bu karar, toplu taşımada yeni yılın ilk gününde vatandaşlara kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan bu hatlarda seyahat etmek isteyenlerin 1 Ocak'ta ücretsiz olarak faydalanabilecekleri belirtiliyor.

YILBAŞINDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ, KAÇA KADAR ÇALIŞIYOR?

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, 31 Aralık ile 1 Ocak arasındaki gece seferlerinin M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı, M2 Yenikapı-Hacıosman, M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Çekmeköy, M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü, M7 Yıldız-Mahmutbey, M8 Bostancı-Dudullu/Parseller, M9 Bahariye-Olimpiyat metro hatlarında sabah seferlerine kadar devam edeceği bildirildi.

Ayrıca, T1 Kabataş-Bağcılar, T3 Kadıköy-Moda, T4 Topkapı-Mescid-i Selam, T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hatları ile F1 Taksim-Kabataş, F4 Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü-Aşiyan füniküler hatlarında seferlerin saat 02.00'ye kadar uzatıldığı belirtildi. Açıklamada, 1 Ocak günü kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcıları için seferlerin ücretsiz olduğu ifade edildi. Bu düzenlemeler, İstanbul'da toplu taşıma hizmetlerine olan erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Editör: Yağmur Sezgin