Soğuk hava dalgasının etkisiyle yurdun büyük bir bölümü, özellikle batı bölgelerinde aniden soğuyarak kar yağışına neden oldu. Bu durum, kar tatili beklentisini artırdı ve ülkemizin birçok ilçesinde eğitime yarın ara verildi.

TEKİRDAĞ'IN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

Tekirdağ ve Edirne'de yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, bazı ilçelerdeki okulların yarın tatil edildiği duyuruldu.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, meteoroloji raporlarına göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle, Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerinde 10 Ocak Çarşamba günü resmi ve özel tüm okulların 1 gün süreyle tatil edileceği belirtildi. Aynı açıklamada, Şarköy ilçesinde ise 10 Ocak Çarşamba günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere 1 gün süreyle ara verileceği ifade edildi.

EDİRNE'NİN BAZI İLÇELERİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Edirne'nin İpsala, Enez, Uzunköprü ve Keşan ilçelerindeki kaymakamlıklar, olumsuz hava koşulları nedeniyle sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada, ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini duyurdu.

Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek! Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek!

Meteorolojik tahminlere göre, yarın kent genelinde etkili olması beklenen kar yağışı ve sıcaklığın sıfırın altında 3 derece olması, alınan tedbirleri destekleyen bir faktör olarak öne çıkıyor. İlgili ilçelerdeki öğrencilerin ve velilerin güvenliği düşünülerek alınan bu karar, hava koşullarının olası olumsuz etkilerini en aza indirme amaçlı bir tedbirdir.

ÇANAKKALE'DEN KAR TATİLİ HABERİ

Çanakkale genelinde etkili olan kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı sebebiyle 10 Ocak 2024 Çarşamba günü, ilimiz genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verilecektir. Yine il genelinde köy okullarımızda (bu okullarda görev yapan öğretmenlerimizin birçoğu il ve ilçe merkezlerinden günübirlik bu okullara gidip geldikleri ve öğrencilerinin büyük kısmı eğitime taşıma yoluyla eriştikleri için) yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verilecektir. Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararı, oluşan şartlara göre ilçe bazında kaymakamlıklarımızca değerlendirilerek alınacak olup, bu kararlar en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ayrıca, aynı gün il genelinde hamile personeller ile engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacaklardır" ifadelerine yer verildi.

Editör: Yağmur Sezgin