Aile gençlik fonu başvuru tarihi ne zaman? Faizsiz kredi detayları Aile gençlik fonu başvuru tarihi ne zaman? Faizsiz kredi detayları

2024 kıdem tazminatı ne kadar oldu, kaç TL? Tavan kıdem tazminat ücreti ne kadar? Türkiye'de birçok çalışanın heyecanla beklediği 2024 Ocak kıdem tazminatı tavanı, memur ve emekli zammı öncesi önemli bir gündem maddesi haline geldi. Son haftalarda açıklanan asgari ücretle birlikte, kıdem tazminatı konusu daha da dikkat çekiyor. Çalışanların işten ayrılma veya çıkartılma durumlarında alacakları kıdem tazminatı, memur ve emekli zammıyla birlikte belirlenmiş durumda.

2024 KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLDU, KAÇ TL?

Kıdem tazminatı tavanı, memur maaşlarına yapılan artış oranında yükseliş yaşadı. Kıdem tavanı, 23 bin 489 liradan 35 bin 58 lira 57 kuruşa yükseldi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatına ilişkin artış oranı belirlendi. Memur maaşlarına gelen zam oranı kadar kıdem tazminatı da arttı. Böylece kıdem tazminatı tavanı, 23 bin 489 lira 83 kuruştan 35 bin 58 lira 57 kuruşa yükselmiş oldu.

Bu tutar, Ocak-Temmuz 2024 tarihleri arasında geçerli olacak. Konuya ilişkin resmi duyurunun Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde yapılması beklenmektedir.

Editör: Haber Merkezi