Milli Savunma Bakanlığı'nda bugün düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, terörle mücadele ve güncel konular hakkında önemli mesajlar verildi. Bakanlık, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 36 olduğunu açıkladı. Aynı zamanda, 2023 yılı itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 237'ye ulaştığı belirtildi.

Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek! Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek!

“İDDİALAR KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Birleşik Krallık tarafından Ukrayna'ya gönderilen mayın avlama gemilerinin boğaz geçişine izin verilerek Montrö Sözleşmesi'ne aykırı davrandığı iddiası, haftalık basın bilgilendirme toplantısının gündeminde yer aldı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bu iddiayı kesin bir dille yalanlayarak, "Savaşın başından beri boğazlardan savaşan tarafların bayraklarını taşıyan bir savaş gemisinin geçişine müsaade edilmemiştir." açıklamasını yaptı.

BEDELLİ ASKERLİK

Bakanlık yetkilileri, memur maaşlarına yapılan zam ile birlikte hesaplanan yeni bedelli askerlik ücretinin neden henüz açıklanmadığına dair bir açıklama yaptı. Kaynaklar, "2024 yılı ilk 6 ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme, Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi'nin yayımlanmasına müteakip duyurulacaktır." ifadesini kullandı.

Editör: Yağmur Sezgin