Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), Apple Watch'ın kandaki oksijen seviyesini ölçmeyi sağlayan ve patent konusunda tartışmalı teknolojiye sahip versiyonlarının ithalatına yönelik getirilen yasağı veto etmemeye karar verdi. Bu kararla birlikte Apple Watch satışları resmi olarak durduruldu.

Tıp teknolojileri alanında faaliyet gösteren Masimo şirketi, Apple'ı kendi teknolojileri olan nabız oksimetre teknolojisinin Apple Watch'larda kullanılmasıyla suçlamıştı. Şirketin yasal talebinin ardından ITC, 26 Aralık'tan itibaren bu saatlerin ithalatını yasaklayan bir karar almıştı. Ancak Biden yönetimi, bu kararı veto etme yetkisine sahipti. Beyaz Saray'dan gelen açıklamada, Büyükelçi Katherine Tai'in, ITC'nin kararını değiştirmeme yolunu tercih ettiği ve bu kararın 26 Aralık 2023 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtildi.

Daha önce ne olmuştu?

Apple Vision Pro ne zaman satışa sunulacak? Apple Vision Pro ne zaman satışa sunulacak?

Masimo, Apple'ı çalışanlarını ayartmak ve kendi teknolojilerini izinsiz kullanmakla suçladı. Kaliforniya'da görülen bir dava, bu suçlamaların hükümsüz olduğuna karar vermişti. Apple patent ihlaliyle suçlanırken, kendisi de Masimo'yu pazar payı elde etmek için taktik kullanmakla itham etmişti.

Bu yasak, önceden satın alınmış saatleri etkilemeyecek şekilde olacak olsa da Apple, Series 9 ve Ultra 2 akıllı saatlerin satışını resmen durdurmuştu. Giyilebilir teknoloji departmanında öne çıkan akıllı saatler, 2023'te Apple'a 8,28 milyar dolar gelir getirmişti.

Şu an için Apple ya da Masimo'dan resmi bir açıklama gelmedi, ancak Apple'ın karara itiraz etme niyetinde olduğu biliniyor.

Editör: Yağmur Sezgin