Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek! Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek!
Açık liselere geçiş zorlaşıyor! Bakan Tekin duyurdu… Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek eğitim gündemini değerlendirdi. Program, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlendi ve Bakan Tekin burada eğitimle ilgili konulara yönelik açıklamalarda bulundu. Medya mensuplarının sorularını da cevaplayan Bakan Tekin, güncel maarif meselesinin daha kapsamlı ve ileri görüşlü bir perspektifle ele alınması gerektiğini vurguladı. Eğitim konusundaki bu önemli toplantı, sektördeki gelişmeleri ve geleceğe dair planları tartışmak için önemli bir fırsat sundu.

AÇIK LİSELERE GEÇİŞ ZORLAŞIYOR!

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ülkenin en büyük okul ailesini temsil eden bir Bakanlık olduklarını belirterek, 74 bin okulda toplam 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 210 bin öğretmenle 86 milyon vatandaşa hizmet verdiklerini ifade etti. Bu büyük aile yapısıyla hareket ettiklerini ve bir aile mantığıyla çalıştıklarını vurgulayan Tekin, hayat boyu öğrenme vizyonuyla, millî kültür ve medeniyet değerlerini öğrencilere kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Bakan Tekin, ayrıca iletişim, teknoloji ve bilgi kaynaklarının hayatın merkezine yerleştiği günümüzde, öğrencileri millî değerlerle buluşturmayı ve çağın gerektirdiği becerilerle donatmayı amaçladıklarını dile getirdi. Bu hedeflere ulaşmak için çok yönlü bir eğitim iklimi oluşturmayı hedeflediklerini belirten Tekin, desteklerin motivasyonlarını artırdığını ve bu hedeflere ulaşmada önemli rol oynadığını ifade etti.

LİSELERE SINIF TEKRARI GELİYOR

Bakan Tekin, yakın zamanda yardımcı kitaplar ve seçimlik dersler gibi konularda yürüttükleri çalışmaları kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Aynı zamanda, okul terkleriyle ilgili yaşanan sorunlar ve ortaöğretim kurumlarında öğretmenlerin dile getirdiği konular üzerinde de çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasıyla ilgili sorunların farkındayız ve bu konuda bir çözüm planı üzerinde çalışıyoruz. Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreci hayata geçirmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı. Bakan Tekin, ilgili mevzuat değişikliklerinin eğitim öğretim yılı başlamadan önce kamuoyuna duyurulacağını ifade etti. Bakan Tekin, velilerin özel okul ücretleriyle ilgili taleplerine ve beklentilerine yönelik olarak geçtiğimiz hafta Özel Öğretim Kurulları Yönetmeliğinde değişiklik yaptıklarını belirterek, “Velilerin dile getirdiği eleştirilerin başında, özel okul ücretlerinin sınırlandırılmasıyla birlikte servis ve yemek ücretlerinde yapılan yüksek zamların velileri zor durumda bıraktığı geliyordu. Bu sorunların çözümü amacıyla özel okul temsilcileriyle bir araya gelerek konuyu ele aldık. Temsilcilerin taleplerini dinledik ve gerçekleştirilebilir talepleri yönetmelikte hayata geçirerek, sektördeki sıkıntıları en aza indirmeye çalıştık. Bu adım, hem sektör temsilcilerinden hem de velilerden ciddi şekilde olumlu geri dönüşler aldık” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim