İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), önümüzdeki hafta boyunca kentte görülecek yağışların özellikle şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiğini açıkladı.

AKOM tarafından yapılan açıklama 

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtilmiştir.

Açıklamada, hava sıcaklıklarının bu akşam saatlerinden itibaren 8 ila 10 derece birden düşmesinin tahmin edildiği ifade edilmiş ve İstanbul'da kış değerlerine gerileyecek sıcaklıklarla birlikte sağanak geçişlerinin yaşanacağı belirtilmiştir.

Yapılan açıklamada, hafta boyunca şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkili olması beklenen yağışların vurgulandı.

Açıklamada, 16 Ocak'a kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceği tahmin edilirken, 17-25 Ocak arasında ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenme tarihi belli oldu 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenme tarihi belli oldu

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı ve kış şartlarıyla mücadelede 12 bine yakın personelin ve 3 binden fazla iş makinesinin görev yapacağı vurgulandı.

Editör: Yağmur Sezgin