Regaip Kandili günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili oruç niyeti nasıl yapılır? Regaip Kandili günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili oruç niyeti nasıl yapılır?
Çaresiz hissedilen bir anda Allah'a edilecek dualar vardır. Bu dualar peygamber efendimiz tarafından da okunmuştur. Peygamber efendimizin öğrettiği dualar Müslümanlar tarafından hep Allah'a edilmektedir. Bu duaların sayısı birden daha fazladır. Peki, Allah’ım yardım et okunacak dualar neler? En zor ve çaresiz zamanda okunacak dualar hangileri? Bu yüzden çaresiz hissedildiği anda Allah'a edilmesi gereken duaları ve anlamlarını sizler için derledik.

ALLAH’IM YARDIM ET OKUNACAK DUALAR NELER?

İbn-i Sunni bu dua için günde yedi kere okunmalıdır demiştir. Bu dua günde yedi kere sabah, öğlen ve akşam vakitlerinde okunursa kişi sıkıntılarından arınır. Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne). Anlamı: ''Sonunda karanlıklar içinde, 'Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben kötü işler yapmışım!" diyerek yalvardı. EN ZOR VE ÇARESİZ ZAMANDA OKUNACAK DUALAR HANGİLERİ? Peygamber efendimiz de sıkıntılı hissedilen zamanlarda okuması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir: La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim. Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar. Şüphesiz sen her şeye gücü yetensin. Beni de en hayırlara vesile olacak şekilde arındır.
Editör: TE Bilisim