Ankara’daki vatandaşlar yüksek ses nedeniyle uyarıldı! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ankara'da gerçekleştirilen Türk Hava Kuvvetleri SoloTürk gösteri ekibi jetlerinin prova uçuşları, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl döneminde büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi

ANKARA’DAKİ VATANDAŞLAR YÜKSEK SES NEDENİYLE UYARILDI

29 Ekim Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir'de gerçekleştirilecek olan gösteri uçuşu için SoloTürk'e ait F16 ve F4 tipi jetler, Ankara semalarında prova yaptı. Ancak, provalardaki yüksek ses sebebiyle Ankara Valiliği, vatandaşların olası tedirginlik yaşamaması için açıklamada bulundu.

Valilik açıklamasında, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlamamaları Ankara etkinlikleri kapsamında, SoloTürk prova ve gösteri uçuşları düzenlenecektir. Değerli Ankaralıların şehir merkezi üzerinde yapılacak planlı prova ve gösteri uçuşları nedeniyle oluşabilecek yüksek ses düzeyi dolayısıyla tedirginlik yaşamamaları için 'SoloTürk Prova ve Gösteri Uçuşları Programı' kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi