Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL? Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?

Aralık ayında Türkiye genelinde düzenlenen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarına katılan öğrenciler, heyecanla sonuçları bekliyor. Bu sınavlar, öğrencilerin başarı notlarını belirlemede önemli bir rol oynayacak.

Sınav

AÖL SINAV SONUÇLARI SON DAKİKA AÇIKLANDI

23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavlarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından beklenen duyuru geldi. Öğrencilerin heyecanla beklediği "Açık lise 1. dönem sınav sonuçları" MEB tarafından açıklandı.

"AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI 2023-2024 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTIR."

AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav2

AÖL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Açık lise 1. dönem sınav sonuçları, internet üzerinden erişime açılacak ve adaylara basılı ya da mail yoluyla bildirilmeyecek. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen Açık Lise öğrencileri, sonuç duyurusu yapıldıktan sonra "aolweb.meb.gov.tr" adresine giriş yaparak Öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sınav sonuçlarını görebilecekler. Sınav sonuçları ekranında, adayların toplam elde ettikleri puan ve doğru-yanlış cevap sayıları detaylı bir şekilde yer alacaktır.

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Açıklandığında aktif olacaktır)

Sınav1

AÖL SINAV SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusunda, AÖL 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı saat konusunda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, beklentiye göre AÖL 1. dönem sınav sonuçlarının 24 Ocak Çarşamba günü en geç saat 15.00’a kadar açıklanması öngörülmektedir.

AÖL 2. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR!

Açık Öğretim Lisesi'ne kayıtlı öğrencilerin, sınav katılım ücretini yatırdıktan sonraki iş gününde sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilen kayıt yenileme işlemleri, bu süreci basitleştiren bir uygulama olarak öne çıkıyor. Ancak, AÖL kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmeyen adaylar, 2. dönem sınavlarına katılma hakkını kaybedecekler.

AÇIK LİSE 2. DÖNEM SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Açık Öğretim Liseleri'nin 2. dönem sınavları, 16-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Aynı tarihlerde Açık Öğretim İmam Hatip Liseleri ve Mesleki Açık Öğretim Liseleri de sınavlarını yapacaklar.

Editör: Yağmur Sezgin