2024 yaşlı aylığı ne kadar, kaç TL? Yaşlı aylıkları parası ne kadar oldu? 2024 yaşlı aylığı ne kadar, kaç TL? Yaşlı aylıkları parası ne kadar oldu?

Askerlik ve doğum borçlanması kadar oldu? 2024 Doğum - askerlik borçlanması ne kadar, kaç TL? Askerlik ve doğum borçlanmasının yanı sıra, yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve GSS primleri gibi öğelerde değişiklikler bekleniyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte, doğum ve askerlik borçlanması zammı da erken emeklilik düşünenlerin gündeminde yer alıyor.

2024 ASGARİ ÜCRET BELLİ AÇIKLANDI

2024 yılı için asgari ücret belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Bakanlık olarak asli görevimiz, işçi ve işveren temsilcileri arasında hakem rolü üstlenmekti. İşveren ve işçi tarafı en uygun noktada anlaşmaya vardı. Yeni asgari ücret, devlet desteğiyle birlikte toplamda 17.002 TL olarak belirlendi."

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI KADAR OLDU? 2024 DOĞUM - ASKERLİK BORÇLANMASI NE KADAR, KAÇ TL?

Doğum ve askerlik borçlanması için günlük brüt asgari ücretin yüzde 32'sinden az, 7,5 katından fazla olması durumunda başvuru yapılamıyor. Önceki değerler en düşük 143 TL ve en yüksek 1073 TL idi. Zamlar sonrasında ise en düşük 213 TL, en yüksek 1600 TL olarak güncellendi.

Editör: Haber Merkezi