Epstein olayı ve davası nedir? Epstein adası olayında neler oldu? Epstein adası nerede, hangi ülkede? Epstein olayı ve davası nedir? Epstein adası olayında neler oldu? Epstein adası nerede, hangi ülkede?

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, dün gece düzenlediği basın toplantısında, 87 gündür devam eden savaşın 2024 yılı boyunca da süreceğini belirtti. Hagari, İsrail ordusunun bu uzun süreli mücadeleye hazırlandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Savaşın hedefleri uzun süreli bir mücadeleyi gerektiriyor ve bu doğrultuda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sahada faaliyet gösteren kuvvetlerin akıllıca yönetilmesini planlarken bir yandan da rezerv sistemine, ekonomiye, ailelere, kuvvetlerin yenilenmesine ve IDF'deki muharebe eğitim süreçlerinin devamına odaklanıyoruz. Bu düzenlemeler, 2024'ün geri kalanı için planlama ve hazırlık sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. IDF, bu yıl boyunca ek görevler ve sürekli mücadele gerekeceği anlayışıyla ileriye dönük planlar yapmalıdır."

NETANYAHU: SAVAŞ UZUN AYLAR BOYUNCA SÜRECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dünyanın dört bir yanından gelen ateşkes çağrılarına kulak tıkamaya devam ediyor. 30 Aralık 2023 gecesi yaptığı açıklamada, savaşın daha aylarca devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Savaş devam ediyor. Tüm cephelerde savaşıyoruz. Büyük başarılar elde ettik, ancak aynı zamanda acı bir bedel ödedik. Zafere ulaşmak daha fazla zaman gerektiriyor. Savaş daha uzun aylar boyunca devam edecek. Benim politikam nettir."

''Başta Hamas'ın ortadan kaldırılması ve tüm rehinelerimizin serbest bırakılması olmak üzere savaşın hedeflerine ulaşılana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Rehinelerimizi evlerine geri getirme çabalarımızdan bir an bile geri adım atmayacağız. Başbakan olarak, bu hedeflere ulaşmadan önce savaşı durdurmayı amaçlayan uluslararası baskıyı reddettim.''

Editör: Yağmur Sezgin