Avrupa Birliği, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'in durumuyla ilgili aldığı kararla gündeme geldi. Bu kararla birlikte, X'in Dijital Hizmetler Yasası'nı (DSA) ihlal edip etmediğini değerlendirmek üzere resmi bir süreç başlattı. Detaylar yakında ortaya çıkacak!

Avrupa Birliği, X'e yönelik yeni bir soruşturma başlattı! Bu kararın sebepleri...1

Hogwarts Legacy'den beklenmeyen rekor! Hogwarts Legacy'den beklenmeyen rekor!

AVRUPA KOMİSYON ÜYESİ, X’E AÇILAN SORUŞTURMAYI X’TE DUYURDU!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu X ile Avrupa Birliği arasında uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık var ve son günlerdeki haberler bu durumun daha da gerginleşebileceğini ve işlerin değişebileceğini gösteriyor. Haberlere göre, Elon Musk'ın sahibi olduğu X, bu kez Dijital Hizmetler Yasası'nı (DSA) ihlal edip etmediği konusunda bir soruşturma altında olacak. Bu soruşturma sadece tek bir alanda değil, pek çok alanda detaylı bir inceleme içerecek.

Avrupa Komisyonu, yaptığı açıklamada X’in hangi alanlarda inceleneceğini belirtti. Bu alanlar ise şu şekilde:

Risk yönetimi,

Reklam şeffaflığı,

İçerik denetimi,

Araştırmacılar için veri erişimi.

Avrupa Birliği, X'e yönelik yeni bir soruşturma başlattı! Bu kararın sebepleri...2

Soruşturmanın geniş bir alana yayıldığı açıkça görülüyor. Resmi süreç, X'in sunmuş olduğu belgeler, içerik kaldırma konusu ve dezenformasyonla mücadeledeki iddialar üzerinden başlatıldı. Avrupa Komisyon Üyesi Thierry Breton, X'in işleyişiyle ilgili ve Dijital Hizmetler Yasası'na olası ihlaline karşı bir soruşturma başlattığını duyurdu. Ayrıca platformun şeffaflık ve yasa dışı içeriklerle mücadele etme yükümlülüğünü ihlal ettiği konusunda önceki tespitlerini sürdürdü. Öte yandan, soruşturma kapsamında 'aldatıcı tasarım' da inceleniyor.

Editör: Yağmur Sezgin