Regaip Kandilinde ne yapılır, ibadetleri neler? Regaip Kandilinde hangi zikir çekilir? Regaip Kandilinde ne yapılır, ibadetleri neler? Regaip Kandilinde hangi zikir çekilir?
Banyoya girerken hangi dua okunur? Banyoya girerken çıkarken okunacak dua! Banyoya girerken ve çıkarken okunan dualar, kişinin inançlarına ve kültürüne bağlı olarak değişebilir. İslam dini örneğinde, banyoya girerken ve çıkarken bazı dualar okunur. Banyoya girerken okunan dualardan biri "Bismillahirrahmanirrahim" yani "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" şeklinde başlar. Banyoya girerken ve çıkarken okunan dualar, kişilerin inançları ve kültürel geçmişlerine bağlı olarak değişebilir. Bu dualar, manevi bir anlam taşır ve kişinin iç huzurunu simgeler. Örneğin, İslam dini öğretilerine göre banyoya girerken "Bismillahirrahmanirrahim" (Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla) gibi dualar okunabilir. Banyodan çıkarken ise "Ğufrânaka" (Allah'ım, günahlarıma af dilemek için) duası okunabilir.

BANYOYA GİRERKEN HANGİ DUA OKUNUR?

Allahumme innî es’eluke min’el-cenneti ve naîmihâ ve eûzu bike mine’n-nâri ve hamîmihâ Türkçe Anlamı: Allahım senden cenneti ve cennet nimetlerini istiyorum, cehennemden ve cehennemin hararetinden sana sığınıyorum.

BANYODAN ÇIKARKEN HANGİ DUA OKUNUR?

Elhamdu lillâhillezi ezhebe annî’l-ezâ ve âfanî Türkçe Anlamı: Benden sıkıntıyı gideren ve bana afiyet bahşeden Allah'a hamd olsun.

Editör: TE Bilisim