Hatice Karahan kimdir, nereli? Merkez Bankası başkanı mı oldu, kaç yaşında? Hatice Karahan kimdir, nereli? Merkez Bankası başkanı mı oldu, kaç yaşında?
Mahmut Özgener kimdir nereli? Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener kaç yaşında? Mahmut Özgener, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin eski Başkan Vekili ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanıdır. Ortaokulu İzmir Saint Joseph Lisesi'nde tamamlamış, lise eğitimini ise İzmir Atatürk Lisesi'nde almıştır. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü'nden mezun olmuştur.

MAHMUT ÖZGENER KİMDİR NERELİ?

Esin Özgener'in oğlu olan Mahmut Özgener, 1963 yılında İzmir'de doğmuştur. Ortaokulu İzmir Saint Joseph Okulu'nda, liseyi ise İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun olmuştur. Mahmut Özgener, 1987 yılından bu yana tütün sektöründe çalışmaktadır. Tütün sektöründeki kariyeri boyunca, 1999-2006 yılları arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, 2006 yılında Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekili olarak da görev yapmıştır. Spor alanında da aktif bir rol oynamış olan Mahmut Özgener, 2004-2006 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu üyeliğine seçilmiş ve Altay Spor Kulübü'nde 4 farklı dönemde başkanlık yapmıştır. 5 Temmuz 2008 tarihinde, TFF Başkanı Hasan Doğan'ın ani ölümünün ardından vekaleten başkanlığa getirilmiştir. Mahmut Özgener, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini vekaleten yürüttükten sonra, 15 Ağustos 2008 tarihinde yapılacak TFF Olağanüstü Genel Kurul'da başkanlığa aday olacağını açıklamıştır. 19 Ağustos 2008 tarihindeki olağanüstü genel kurulda, 202 oy alarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmuştur. Ayrıca, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir. Mahmut Özgener evli bir aile adamıdır ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim