Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı

Başarı Teşvik Programı nedir? Teşvik başvuruları ne zaman? Bu gün karnelerin dağıtılmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci, 15 günlük yarıyıl tatiline girmiş olacak. Öğrencilerin merak ettiği konulardan biri ise takdir ve teşekkür alan öğrencilere devlet tarafından sağlanan teşvik veya destek olup olmadığı. Bu konuda net bilgiler araştırılarak öğrenilmeye çalışılıyor.

BAŞARI DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Karnelerin dağıtılması ve öğrencilerin teşvik programlarına dair merakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamaları da hatırlatarak gündeme gelmiştir. Cumhurbaşkanı, devlet okullarında dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60'ına varan destek vereceklerini belirtmişti. Bu açıklamalar, öğrencilerin dereceye girmesi halinde devlet desteğinin detaylarını içermektedir.

TEŞVİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Her yıl iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ödemeler, ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde yapılacak. Başvurular, bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ancak bu sene başarı teşvik programına dair başvuru tarihi ve ödemelerle ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.

Programa dair başvuruların ne zaman ve nasıl alınacağı ile ilgili detaylar netleştiğinde, bu bilgiler haberlerde yer alacaktır.

Editör: Yağmur Sezgin