Ev yapımı ayva reçeli tarifi nasıl yapılır? Ayva reçeli faydaları ve malzemeleri nelerdir? Ev yapımı ayva reçeli tarifi nasıl yapılır? Ayva reçeli faydaları ve malzemeleri nelerdir?
Bazlama nasıl yapılır? Un, süt, su, yağ, şeker ve tuzla yapılan bazlama, özellikle Çukurova yöresinde meşhur yemek tariflerinden olan bir ekmek türüdür. En iyisi yağlanmış tavada kızartarak hazırlamak. Bazlama tarifi yemeklerinizin yanına çok yakışacaktır. İşte bazlama ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde.

BAZLAMA NASIL YAPILIR?

Bazlama, Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen bir tür ekmektir. Genellikle kahvaltıda, peynir, zeytin ve domates gibi malzemelerle birlikte tüketilir. İşte bazlama yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları: BAZLAMA MALZEMELER:
  • 500 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
BAZLAMA YAPILIŞI:
  1. Unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı karıştırın.
  2. Ilık su, süt ve sıvı yağı ilave ederek yoğurun.
  3. Hamuru, üzerini nemli bir bezle örtüp, 1 saat kadar mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru, 8 eşit parçaya bölün.
  5. Her parçayı unlanmış bir tezgahta, merdane yardımıyla yuvarlayarak açın.
  6. Açılan hamurları, bir kuru tavada ya da ocakta kızartın. Hamuru kızartırken çevirerek her iki tarafının da eşit şekilde pişmesini sağlayın.
  7. Pişen bazlamaları, üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirin.
Bazlama, sıcak sıcak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Afiyet olsun! [caption id="attachment_7569" align="alignnone" width="1024"]Bazlama nasıl yapılır? Bazlama nasıl yapılır?[/caption]

BAZLAMA EKMEĞİ NEDİR?

Bazlama ekmeği, Türk mutfağına özgü bir ekmek çeşididir. Mayalı hamurun, elde açılarak sacda veya tandırda pişirilmesiyle hazırlanır. Genellikle yuvarlak şekilde ve kabarık bir yapıda olan bazlama ekmeği, kahvaltılarda, öğle yemeklerinde veya çeşitli atıştırmalıklarla birlikte tüketilir. Ayrıca bazlama ekmeği, köfte, döner, kebap gibi etli yemeklerin yanında da servis edilir. Bazlama, Türk mutfağının lezzetli ekmek çeşitlerinden biridir. Yumuşak dokusu ve tadıyla özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Bazlama, Türkiye'nin pek çok bölgesinde yaygın olarak tüketilir ve yapımı oldukça kolaydır. Bazlama yapımında kullanılan malzemeler un, su, tuz ve maya gibi basit malzemelerdir. Un ve su oranı iyi ayarlandığında, bazlama yumuşak, puf puf ve lezzetli olur. Bazlama yapımında kullanılan maya, genellikle yaş maya olmakla birlikte, kuru maya da kullanılabilir. Bazlama hamuru, diğer ekmek hamurlarına göre daha sulu bir kıvamda olduğu için yoğurma işlemi sırasında bir miktar un eklenmesi gerekebilir. Evde yapılabilecek yemek tarifleri hakkındaki tüm bilgileri öğrenmek için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim