Buğra Kavuncu kimdir, aslen nereli? Buğra Kavuncu kaç yaşında, siyasi hayatı nasıl? Buğra Kavuncu, İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmiştir. Kavuncu'nun biyografisi, yaşam öyküsü ve mesleki geçmişi, internet üzerinden araştırılmaktadır.

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR, ASLEN NERELİ? BUĞRA KAVUNCU KAÇ YAŞINDA?

Saltuk Buğra Kavuncu'nun hayat hikayesi şu şekildedir: 1973 yılında Ankara'da doğan Kavuncu'nun babası Orhan Kavuncu, 20. dönem Adana milletvekili olarak görev yapmıştır. Saltuk Buğra Kavuncu, aslen Adana Ceyhanlı'dır ve ilkokul eğitimini Kanada'da Edmonton İlkokulu'nda tamamlamıştır. Daha sonra Ankara Çizmeci İlkokulu'ndan mezun olmuştur.

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları belli oldu! AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları belli oldu!

BUĞRA KAVUNCU HANGİ PARTİLERDE GÖREV YAPTI?

2018'de İyi Parti Genel Kurulu Üyeliği'ne seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcülüğü gibi önemli görevleri üstlendi. 2022'de İstanbul İl Başkanlığı'ndan ayrılan Kavuncu, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak atanmıştır.

BUĞRA KAVUNCU  SİYASİ HAYATI NASIL?

2016 yılında BAFS Türk Kimyası CEO'su olarak göreve başlayan Buğra Kavuncu, birçok pozisyonda çalıştıktan sonra 2018'de görevinden istifa edip siyasete adım attı. İYİ Parti Genel Kurulu Üyeliği'ne seçilen Kavuncu, ardından İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinde bulundu. 2022'de İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan ayrılan Kavuncu, 2023'te seçim kampanyasından sorumlu genel başkan olarak görevlendirildi.

Editör: Yağmur Sezgin