Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi: Candan Yüceer. Candan Yüceer, siyasi kariyerinde önemli bir yere sahip bir isimdir. İşte, Candan Yüceer'in biyografisi:

CANDAN YÜCEER KİMDİR?

Candan Yüceer, 1973 yılında dünyaya gelmiştir ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlamıştır. Hekimlik kariyerine Ankara, Samsun ve Tekirdağ'da devam etmiş, sağlık sektöründe önemli görevler üstlenmiştir. Aynı zamanda Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, ve Tabip Odası Üyeliği gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almıştır.

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları belli oldu! AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları belli oldu!

Siyasi kariyerine CHP çatısı altında adım atan Candan Yüceer, Türkiye genelinde dört dönem boyunca Tekirdağ Milletvekili olarak görev yapmıştır. Ayrıca üç dönem boyunca CHP Parti Meclisi üyeliği görevini üstlenmiştir.

CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenen Yüceer, bu görevi süresince Türkiye genelinde çeşitli cezaevlerini ve kurumları ziyaret ederek çocuk ve kadın haklarına dair çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca, Madde bağımlılığı ile mücadele ve çocuk hakları konusunda AMATEM ve ÇEMATEM'leri ziyaret ederek Türkiye genelinde etkili çalışmalara katkı sağlamıştır. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği gibi önemli komisyonlarda yer almış ve Türkiye'nin sosyal ve sağlık politikalarına katkıda bulunmuştur.

Editör: Yağmur Sezgin