Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'a gidiyor! Aliyev ile görüşecek! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine yarın Nahçıvan'a yapacağı ziyaret için hazırlıklara başladı. Bu ziyaret, Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği antiterör operasyonun hemen ardından gerçekleşecek ve önemli gündem maddelerini içeriyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NAHÇIVAN'A GİDİYOR!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev arasındaki görüşmelerde Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkileri ele alınacak. Ayrıca, Karabağ'daki son gelişmeler başta olmak üzere güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması planlanmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev'in, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temel atma törenine katılmaları ve modernize edilen Nahçıvan Askeri Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirmeleri öngörülmektedir. Bu görüşmeler, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki stratejik işbirliğini ve dayanışmayı vurgulamayı amaçlamaktadır.

ERDOĞAN ALİYEV İLE GÖRÜŞECEK!

Azerbaycan'ın Karabağ'da ayrılıkçı Ermeni birliklerine karşı başlattığı operasyon sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne gerçekleştireceği günübirlik ziyaret için bugün yola çıkacak. Bu ziyaret, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine gerçekleşiyor. Erdoğan'ın Nahçıvan ziyaretinde, Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma törenine katılması planlanıyor. Ayrıca modernize edilen Nahçıvan Askeri Kompleksi'nin açılışı da gerçekleştirilecek. Erdoğan ve Aliyev'in Nahçıvan'daki görüşmesinde, iki ülkenin ilişkileri, askeri ve ekonomik işbirlikleri ele alınacak. Ayrıca Azerbaycan'ın Ermenistan'a yönelik antiterör operasyonu ve ayrılıkçı askerlerin silah bırakma süreci de görüşülecek. Ziyaretin bir diğer önemli gündem maddesi ise Zengezur Koridoru. İki liderin, Azerbaycan toprakları ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında bağlantıyı sağlayacak koridorun açılması için uluslararası kamuoyuna yeni mesajlar vermesi bekleniyor. 2020 yılında Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki 2. Karabağ savaşı sonrası imzalanan anlaşmaya Zengezur Koridoru'nun açılması için madde eklenmişti. Ancak bu koridor henüz açılmış değil. Zengezur koridor devreye girerse, Türkiye'den, Azerbaycan'ın yanı sıra Orta Asya ülkeleri ile doğrudan kara ulaşımı sağlanabilecek, bu da Türk Dünyası'ndaki ticari, lojistik ve siyasi bağların güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Editör: TE Bilisim