Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Hadis Araştırmaları takdim ve icazet merasiminde önemli açıklamalarda bulundu. Dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan insanlara dikkat çeken Erdoğan, özellikle Filistin ve Gazze halkına desteklerini ifade ederek, "Tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

"Bu anlamlı geleneği bugün ihya etmek ve önemli ilmi projelerin tanıtımını ve icazet merasimini gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. İslam ülkelerinden icazet törenimize katılan kıymetli ilim erbabına Türkiye'ye ve İstanbul'a hoş geldiniz diyor; Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi olan üç aylara kavuşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı

Bu mübarek günlerde, dualarımızın, okuduğumuz Kur'anların ve kıldığımız namazların Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyoruz. Rabbim hepimizi sağlık, afiyet ve huzur içinde Ramazan-ı Şerif'e kavuştursun.

Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz. Peygamber efendimiz, hali, tavrı, sözleri, yaşayışı, iman ve ibadetleriyle insanlığa en güzel örnektir."

Editör: Yağmur Sezgin