Heyelan soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi Heyelan soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi

Doğal Gaz Tüketim Desteği ne zaman hesaba geçecek ve miktarı ne kadar?" merak edilen sorular arasında yer alıyor. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin kış dönemi için öngörülen ödemeleri bekleniyor. Isıl haritalara dayalı olarak belirlenen destek tutarları hakkındaki güncel açıklamalar takip ediliyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bakanlık, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan ve dönemsel olarak temel ihtiyaçlarını karşılayamayan hanelere doğal gaz desteği sağlıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen ailelere yönelik olarak, yılın son 3 ayı ve yeni yılın ilk 3 ayını kapsayan 6 aylık bir süreçte doğal gaz desteği ödemeleri yapılıyor. Bu dönemde, özellikle yılın son 3 ayına ilişkin planlanan ödemeler, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılacak.

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik doğal gaz tüketim desteği konusunda açıklamalarda bulundu. Düzenli sosyal yardım programları kapsamında yer alan desteği daha da güçlendirdiklerini belirten Erdoğan, yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasındaki toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya yükselttiklerini ifade etti.

Editör: Yağmur Sezgin