Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı

Eğitim müfredatı en son 2017 yılında güncellenmişti. Şimdi ise öğrencilerin akademik başarılarını sosyal becerilerle destekleyen bir müfredat hazırlığı yapılıyor. Yeni müfredatın temel ilkesi, 'iyi insan yetiştirmek' olarak belirlendi.

Yeni müfredat kademeli hayata geçecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak hayata geçirilecek yeni müfredatı duyurdu. İlk etapta, değişiklikler okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacak.

Yeni müfredatta temel ilke, 'Bütünleşik Eğitim Modeli' olacak. Bu modelle öğrencilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimleri desteklenecek. Sadece akademik başarı değil, aynı zamanda sosyal beceriler de ön planda tutulacak. Ayrıca, seçmeli ders sayısında artış yapılacak.

Öğrenciler proje geliştirecek

Gelecek eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek olan yeni müfredatta, gündelik hayatta karşılığı olmayan kavram ve bilgiler yer almayacak. Ders içerikleri güncellenecek ve konular sadeleştirilerek anlaşılırlığı artırılacak.

Zorlayıcı konular müfredattan çıkarılarak öğrencilerin eğitim kalitesi yükseltilecek. Ayrıca, öğrencilerin projeler geliştirmeleri teşvik edilecek.

Editör: Yağmur Sezgin